Fulltime wereldreiziger: iets voor jou?

Wil jij wakker worden door de zon die je kamer in schijnt? Je dag beginnen met een duik in een azuurblauwe zee? En daarna een ontbijtje onder een palmboom? Dan is dit iets voor jou!

 

WAT?

Ja, je hoort het goed. Fulltime wereldreizigers. Ook wel Digital Nomads genoemd. Het zijn mensen die voor hun werk niet aan een locatie gebonden zijn. Daardoor kunnen ze non-stop de wereld over reizen terwijl ze tegelijkertijd geld verdienen.

 

HOE DAN?

Het belangrijkste voor een digital nomad is om een baan te hebben waarbij je op afstand kan werken. Dit kan van alles zijn. Je kunt denken aan schrijvers, designers, programmeurs, marketeers of fotografen. Maar ook als dokter of coach of kun jij bijvoorbeeld plaats-onafhankelijk werken door online consults te houden. De belangrijkste ingrediënten op locatie zijn simpelweg stroom en een goede wifi-verbinding.

We helpen je nog een stapje op weg. Er zijn de afgelopen jaren veel tools en initiatieven voor digital nomads gekomen om jouw stap naar zo’n bestaan makkelijker te maken. Een paar van onze favorieten zetten wij hieronder op een rij:

  • Op de Nomad List worden locaties voor nomads overal ter wereld vergeleken. Je kunt bijvoorbeeld bestemmingen filteren op de kosten, het weer, de kwaliteit van werkplekken en hoe leuk het nachtleven op een locatie is. Hoe handig, zelfs als je gewoon voor vakantie gaat is dit een fijne website!
  • Via Upwork of het Nederlandse Hoofdkraan kun je opdrachten vinden voor freelancers. Dit gaat om werk waarvoor je niet aan een locatie gebonden bent
  • Bij DNX Camp worden camps georganiseerd om samen met andere Digital Nomads informatie uit te wisselen, een netwerk te bouwen en natuurlijk ook gewoon te genieten op prachtige plekken

Om jou een stuk op weg te helpen, heeft iemand die je voor is gegaan op Trello een overzicht gemaakt van alles wat er te regelen is als jij zo’n bestaan wilt gaan leiden. Als jij alles hebt afgevinkt, ben je klaar voor dit nieuwe bestaan!

 

INSPIRATIE

Je bent zeker niet de eerste die voor onbepaalde tijd richting prachtige paradijsjes vertrekt. De laatste jaren loopt het aantal digital nomads flink op. Een aantal inspirerende nomads hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Diana & Steven ruilden hun corporate carrière in voor reizend ondernemerschap, vaak in hun antieke Volkswagen bus. Ze helpen nu anderen met het verwezenlijken van hun dromen. Via Wonderlijk Werken kun je dit koppel volgen
  • Annemarie Konijn is sinds anderhalf jaar digital nomad. Ze is eigenaar van de websites Ik wil meer reizen & Travelling Dutchies. Haar avonturen volg je via haar Facebookpagina
  • Timothy Ferriss heeft het idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Zijn boek ‘een werkweek van 4 uur’ wordt ook wel de bijbel voor digital nomads genoemd

Durf jij het aan? Wij wensen je heel veel succes, plezier, zon & ook wat tijd voor Gin-tonic. Tot slot horen wij heel graag jouw ervaringen als jij deze nieuwe lifestyle aangaat!

 

Kans maken op een gratis vliegreis naar die droombestemming? Lees dan ook het artikel over de kans die Sawadee jou biedt!

Geef een reactie